måndag 3 september 2012

2012-04-07

När vi vaknade skulle vi alla gå ut och äta frukost istället. Vi hittade ett jättemysigt bagelcafé. Tyvärr är mitt lokalsinne inte det bästa så jag kan inte berätta var det låg. Men man gick på stora vägen från Leidse Square och mot stationenhållet. Sen vid första kanalen, där låg det om jag inte minns fel.

Efter frukosten gick jag och sambon för oss själva. Vi kände att det var lite svårt att titta på det man själv ville när vi var så många. Vi promenerade ner mot den gamla stadsdelen och letade efter ett ställe att ta en kaffe på. Där låg bara en massa coffee-shopar som inte intresserade oss. Men till slut så hittade vi ett ställe. Det var svårt. Vill verkligen alla röka på som åker till Amsterdam, eller vill de verkligen sitta på ett fik där alla andra röker på? Njae, inte vi. Men det får man ta om man bestämmer sig för att åka till Amsterdam.

Vi gick igenom Red Light District som kändes som ett måste. Även om det var på dagen så kunde man ändå ana vad som händer på kvällarna. För även på dagen stod damerna i sina skyltfönster och försökte få folk intresserade. Vi halvtittade lite snabbt och gick snabbt vidare. Det kändes så fel. Men man var tvungen att se det för att förstå. Jag har inga bilder härifrån eftersom man inte får fota där.

Eftersom det mest fanns coffe-shopar där och de här äckliga hamburger-automaterna så bestämde vi oss för att gå till ett fik vi sett på vägen, i närheten av Leidse Square igen. Innan det var dags för en eftermiddagsvilning så gick vi även inom ett pannkakshus som låg precis i närheten av hotellet. Det såg så mysigt ut. Det var mysigt, men väldigt kallt. Vi åt pannkakor med både choklad och annat som gjorde att vi knappt kunde gå tillbaka. Mer rulla.


På kvällen var det åter dags för oss alla att äta tillsammans. Vi gick en promenad. Vi hade tänkt äta tapas på ett ställe som låg lite längre iväg. Men där var tyvärr fullt. Det här torget såg först så ödsligt ut så vi trodde inte där var öppet, men det visade sig att alla var inomhus. Vi hittade istället ett marockanskt ställe som visade sig vara ännu mysigare. Lite lyxigt t om. Där åt vi en lyxig couscousrätt med grönsaker. Till efterrätt blev det en chokladmoussepyramid.

Efteråt kunde vi knappt gå men vi tog oss i alla fall till en mysig pub där vi drack en öl innan det var dags för oss att sova igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar