måndag 3 september 2012

2012-04-08

Eftersom detta var sista dagen så bestämde vi oss för att äta hotellfrukosten ännu en gång. Mest för att slippa gå runt och leta. Vi skulle även behöva vara hemlösa under eftermiddagen så vi tyckte det var smartare att ge oss ut då istället. Vi gjorde vid oss och checkade ut. Väskorna lämnade vi på hotellet.

Vi bestämde oss för att gå mot ett annat håll än tidigare. Där hittade vi konsertstället Melkweg som jag visste skulle ligga i krokarna. Här har de stora konserter. Sen gick vi vidare och tittade på staden. Vi letade efter roliga affärer att handla i men hittade inget som tilltalade oss. Vi bestämde oss för att fika istället.


Vi hittade ett fik på den stora gågatan där vi åt omelett och en varm macka. När vi skulle gå därifrån så glömde min sambo sin ryggsäck, innehållandes pass m.m. Det blev en intressant joggingrunda tillbaka. Men den var kvar. Puh!

Sen hittade vi en roliga spritaffär. Eftersom vi samlar på Absinth var det ett måste att köpa med sig en liten flaska hem. Sen märkte vi att vi var enda nere vid stationen igen. Amsterdam är inte så stort. Men det kändes som en evighet tillbaka när man redan gått så långt.


När vi kom tillbaka till Leidse Square så mötte vi upp de andra på en pub och åt lite middag. Där var inget gott för oss vegetarianer så jag beställde pommes och sambon en tallrik friterat. Hm. Inte riktigt vad vi var sugna på. Vi mådde illa efter maten och gick ut på en promenad istället.

Sen var det dags att ta en taxi till flygplatsen igen. När vi checkat in hamnade vi på den minsta gaten. Jag som var hungrig igen hittade ingenting att äta så det fick bli en nötbar med vatten. Lite smått besviken. Kände att jag behövde något innan resan. Som tur var gick resan hem snabbt. Vi lyckades precis missa tåget på Kastrup till Malmö så fick vänta en stund.

Amsterdam är en jättemysig stad. Men man bör nog åka dit när det är lite varmare för det här var inte mysigt. Att behöva gå runt i sin vinterjacka i april men ändå frysa känns inte roligt. Kommer vi att åka tillbaka? Njae, jag tror nog inte det. Nu har vi ju sett denna stad. Nu vill vi se andra städer i andra länder. Återkommer med det. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar