söndag 6 januari 2013

2012-10-29

Vi satte klockan på 8 för att hinna med så mycket som möjligt. Vi började dagen med hotellets lyxiga frukost. Den var fantastiskt. Där stod en kock och bakade pannkakor. Mätta och belåtna gick vi upp på vårt rum och gjorde vid oss innan det var dags för promenad. Temperaturen låg idag runt 0 så det gällde att klä på sig ordentligt. Brrrr.Vi hade tänkt åka upp till Petrintornet men linbanan var tyvärr stängd denna vecka. Så typiskt. Vi gick i alla fall en bit upp, så långt vi orkade. Där var det en fantastisk utsikt över hela staden. Vi tog lite fina bilder och sen traskade vi ner igen. Där fanns t om lite snö där uppe.


Väl nere igen gick vi inom ett ställe och åt lunch. Det var väldigt mysigt men maten var sådär god. Jag åt en sallad och Jonas gratinerad potatis. Något mätta blev vi i alla fall och gick sedan vidare.

Sen gick vi runt och tittade på fina hus. Men eftersom det var lite kyligt fick vi gå in och värma oss hela tiden. Denna gång gick vi inom ett café som serverade crepes och sådana där tjeckiska bakverk som jag glömt vad de heter. Vi delade på en crepe med choklad och drack varmt vin till. Det smakade lite som glögg. Varma igen så vandrade vi vidare.
Efter en stund hittade vi en absinthbutik som vi var tvungna att gå inom då vi samlar på denna dryck. Vi testade en absinthöl som smakade ganska gott. Lite öl med anissmak. Vi köpte även med oss en flaska och en sked. De hade även absinthglass om man var sugen. Det var vi inte då vi var kalla.Sen bar det upp mot slottet. I bakgrunden såg man det mäktiga kapellet som syns långt ifrån eftersom det ligger uppe på en kulle. Först när vi kom upp trodde vi bara att man fick stå utanför och titta. Sen såg vi att man fick gå in på slottsgården. Sen kunde man gå vidare enda fram till kapellet. En helt fantastisk byggnad. Man fick t om gå in och det var vi tvungna att göra. Där inne kändes det som en kuliss. Det var så gigantiskt att det kändes som en dröm. Om man betalade en slant fick man gå längre in men det orkade vi inte. Sen när vi var färdigtittade så gick vi samma väg ner igen.


Efter slottsvandring blev vi hungriga och gick inom ett ställe där vi åt nachos och friterad ost. En Hoegaarden slank också ner.Sen gick vi över Karlsbron som vi hade blivit tipsade om att bara gå på morgonen eller kvällen då annars försäljare tog över hela bron. Det började skymma så det var perfekt. Där stod några enstaka kvar men de störde inte. En fin bro med en massa skulpturer. Vi vände oss om och såg slottskapellet långt bak. Upplyst. Vi gick inom lite affärer och tittade. Men där var mest turistbutiker tyvärr.
Sen blev vi lite frusna igen och gick inom ett ställe som heter Black Angels Bar bara för att namnet var kul. Även där blev vi visade ner i en källare där det var jättemysigt. Ett stort ställe. Där drack vi coola drinkar tills vi blev hungriga.
Vi gick vidare till ett vegetariskt ställe som vi sett dagen innan och åt en god buffé. Tyvärr höll de på att stänga så maten som fanns kvar var inte så god som den kanske skulle kunnat vara. Men det var gott ändå. Man tog så mycket mat man ville på en tallrik och sen vägde de den. Detta ställe låg också på gågatan i närheten av djurpuben och torget med klockan.


Efteråt gick vi till vår favoritpub igen, eller restaurang som det också var. Vi drack en öl tills vi blev trötta. Kl 22 var vi helt slut. Vi går helt enkelt för mycket när vi är på semester. Men det är ju det som är roligt. Ja och att äta.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar