söndag 6 januari 2013

2012-10-30

Idag gick vi också upp klockan 8. Åt en jättegod frukost och gjorde sedan vid oss. Idag stod shopping på schemat. Vi bestämde oss för att ta tunnelbanan till Palladium. Ett stort köpcenter. Eftersom det var så kallt ute så hade man alldeles för mycket kläder på sig för att gå i ett köpcentrum. Men jag hittade i alla fall lite kläder. Vi blev snabbt trötta och törstiga och delade en mugg frukt och drack vatten. Sen tog vi tunnelbanan tillbaka igen. Gårdagens promenad kändes i fötterna. Vi gick inom New Yorker som även fanns där. En butik som är en av mina favoriter. Där handlade vi lite mer kläder. Sen gick vi tillbaka till hotellet och lämnade sakerna och drack en öl som vi hade köpt med oss.Sen tog vi tunnelbanan till Pavlova för där skulle finnas en vegetarisk restaurang i krokarna. Vi hittade den ganska snabbt. Radost FX. När man tittar in ser det väldigt litet ut. Som ett litet café. Men när man fick in menyn så fanns där hur mycket som helst, och allt vegetariskt. Vi blev överlyckliga. Maten var jättegod dessutom. En restaurang värd att besökas även om man inte är vegetarian. I samma hus låg där även en klubb som hade öppet på kvällarna. Tyvärr hann vi inte med den. Mätta och väldigt belåtna tog vi tunnelbanan vidare mot de judiska kvarteren.
Vi var intresserade av att titta på den judiska kyrkogården men man fick inte enbart gå in på den. Man fick köpa ett paket som kostade ca 300:-. Då fick man gå in i flera olika byggnader också. Men det regnade och vi kände inte för det. Vi kikade lite utanför istället. Sen kom vi fram till torget med klockan igen fast från andra sidan och upptäckte att Prag´s innerstad inte är så stor.Vi gick inom vår favoritpub en stund och pausade innan det var dags att gå vidare. Vi gick till en butik vi sett för någon dag sedan. Där köpte vi en present till vår kattvakt. Sen blev vi så trötta efter all promenad så vi gick tillbaka till hotellet och vilade i en timme. Ryggen och fötterna gjorde ont. Efter en vilning var det dags för middag och vi gick till en italiensk restaurang som låg i närheten av vårt hotell. Där var ganska mysigt men lite för upplyst för att få den riktigt mysiga känslan. Maten var god men det var allt.
Efteråt gick vi vidare till en bar vi sett en skylt till innan. Zombie bar. Det lät som en cool bar. När vi kom dit var det lite småmysigt. Inget folk alls, förutom några stökiga killar som satt i en soffa. Drinklistan var lång och vi tog en vars en god drink. Där var lite småkyligt inne så vi blev inte långvariga. Vi blev lite besvikna. Zombietemat kunde varit mycket bättre.Efteråt gick vi en runda och letade efter något bättre ställe. Men vi hittade inget och tänkte gå till vårt hotell och ta en sådan där billig och god drink men de stängde för dagen. Kl 23. Lite tidigt tyckte vi som hade vår sista kväll. Vi hittade ett fantastiskt ställe på andra sidan vägen som hette Restaurace. Där tog vi en öl och lyssnade på franska glada människor som sjöng roliga låtar. Ett speciellt ställe med bra stämning. Synd att vi hittade den så sent. Klockan blev mycket och vi ville vara lite pigga sista dagen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar