måndag 1 april 2013

2013-02-16 Dag 2

Vi vaknade vid 9 denna dag. Det är så svårt att veta vad klockan är när man har mörkläggningsgardinerna för. Vi gick direkt ner till frukostbuffén som var helt fantastisk. Där fanns mycket bröd, nylagade omeletter och ägg, varma rätter, färskpressad juice, ostar, smoothies med mera. Där fanns t om skumpa så vi avslutade frukosten med det. Kändes lyxigt. Sen tog vi en dusch och gjorde vid oss för upptäcksfärd.Sen gick vi till Tropical-baren och tog en färdkostöl. Den tyckte vi att vi behövde för att orka gå standpromenaden till Varadero, köpcentret. Det var en liten bit att gå. Termometern visade 26 grader så idag var det riktigt varmt och skönt. Så stor kontrast mot hemma. Vi handlade lite sololja och present till kattvakten. Sen satte vi oss på muren utmed havet och drack en dricka och njöt av havsutsikten. Det kändes lite för varmt idag för att gå runt så vi bestämde oss för att sen gå tillbaka och lägga oss vid poolen.
Vi åt först lunch innan det var dags för poolen. Det var lika bra. Man känner sig konstant hungrig när man är här. Det gör ju inget då allt är "gratis". Jag åt så mycket mat så jag knappt orkade gå sen. Nackdelen med bufféer. Vi gick sen till vuxenpoolen och la oss och solade och drack väldigt goda drinkar. Vi testade även att bada och det var riktigt skönt. Man kunde stå där i poolen och titta ut över havet. Man kunde även simma längder om man kände för det. Sen blev det mer solning och goda drinkar.

Sen började det bli lite svalare och klockan närma sig 18. Då bestämde vi oss för att testa Spa-avdelningen. Den är gratis med All Inclusive. Lyxigt. Där var riktigt mysigt. En pool med massa bubbel och nackmassager. Där var vi en lång stund. Sen gick vi till en bubbelpool som var ännu varmare. Härligt! Det blev ingen bastning idag för vi glömde ta med pengar för att låsa in sakerna. Sen började vi känna oss lite hungriga igen.


Vi gick upp till vårt rum och gjorde vid oss inför middagen klockan 20 med de andra. Där frågade vi om någon rätt var vegetarisk och fick genast en kock med tolk till vårt bord. De frågade om det var något särskilt vi ville ha. Då var det bara att säga till dagen innan. Men vi kunde inte komma på något. Där fanns mycket vegetariskt ändå tyckte vi. Bra service. Denna middagen avslutades med en chokladmousse. Nu var man sådär löjligt mätt igen.

Efteråt gick vi upp till discot och kollade in några asiatiska akrobater. Vi satte oss lite långt ifrån så vi såg tyvärr inte så mycket. Men det var trevligt ändå. Denna gång stannade vi kvar lite längre men det dog ut ganska så snabbt efter showen var slut. Lite tråkigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar