tisdag 1 april 2014

2014-03-22 Berlin Dag2

Idag var vi lite sega. Men vi gick upp vid 9 och åt frukostbuffé. Den var ok men inget mer. För mig som både vegetarian och laktosintolerant så fanns där inte så mycket spännande att välja på. Men själva frukostrummet var mysigt med en massa tavlor på musiker så det kändes som att vi hade hamnat rätt. Vi hade sovit gott men kuddarna var på tok för mjuka och kändes som luft.


Vi tog tunnelbanan till Gleisdreieck där vi bytte vidare till en annan mot Potsdamer Platz. Planen var egentligen att promenera till Brandenburger Tor men vädret var inte alls roligt denna dag. Det regnade och var kallt. En stor kontrast mot dagen innan. Så vi bestämde oss för att leta upp ett ställe och ta en öl på. Vi såg en skylt där det stod Haus der 100 Biere och kände att detta var nog det rätta stället. Men det såg lite sunkigt ut utifrån. Men när vi väl kom in visade det sig vara en stor restaurang som var ganska mysig. De hade verkligen många öl att välja på. Jag tog en Pilsner Urquell och låtsades att jag var i Prag istället.

Efter ölen kände vi att denna stadsdel inte var så rolig så vi åkte vidare till Kreuzberg igen istället. Denna stadsdel blev vår favorit. Vi hittade där en vietnamesisk restaurang där vi åt god lunch.
Efter detta kände vi oss frusna med fel kläder på så vi bestämde oss för att åka tillbaka till vårt hotellområde. Där gick vi runt i kvarten och letade efter en rolig affär. Men där fanns inte så mycket. Vi hittade en ekologisk som var jättebra och som vi önskar fanns här hemma. Där fanns det mesta i en och samma butik. Sen gick vi vidare och hittade en spritaffär där vi handlade Jägermeister till både oss och kattvakterna. Vi passade även på att gå inom ett café innan vi gick tillbaka till hotellet. Där slappade vi lite innan vi gjorde oss redo att gå ut en runda igen.


På kvällen gick vi till ett ställe i närheten av hotellet och beställde med oss falafel. Den åt vi på hotellrummet medan vi tittade på gratisfilmer. En myskväll helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar