tisdag 1 april 2014

2014-03-23 Berlin Dag3

Idag kände vi oss lite piggare. Efter frukostbuffén gick vi ut på en promenad Kürfürstendammstrasse upp. Där hittade vi ett Hardrock Café som brukar vara standard för oss att gå inom. Så det fick det bli. Där drack vi en öl innan vi begav oss vidare.Vi hade tänkt gå inom köpcentret som låg där men det var tyvärr stängt. Lite konstigt. Det var visserligen söndag men här i Sverige har ju alla köpcentrum öppet då också. Kanske det var någon särskild dag? Eller är det så i hela Berlin? Vi gick i alla fall inom en souvenirbutik och köpte en kylskåpsmagnet. Vi samlar på dem.

Efter där tog vi tunnelbanan till Kreuzberg igen. Ja vi kanske var lite tråkiga men vi gillade verkligen denna stadsdel. Där gick vi inom favoritstället Que Pasa och åt en fantastiskt god söndagsbrunch som endast kostade 6 Eur. Detta har de tydligen varje söndag och helgdag. Där fanns mycket vegetariskt att välja på.


Även denna dag var det lite kyligt. Jag envisades med att ha på mig vårjackan vilket kanske var ett fel beslut. Vi bestämde oss för att gå inom ett indiskt ställe och ta en drink för att värma oss med. Den var billig och god men stället var ganska tomt.


Efter drinken gick vi ut och utforskade Kreuzberg lite mer. Där hittade vi ett kloster som såg fint ut som låg i en liten park. Där hade varit mysigt att sitta om vädret varit lite varmare. Men nu var det inte det så vi fick gå vidare.
Vi gick vidare och hittade ett ställe som hette Safron. Där gick vi inom och tog en öl och värmde oss igen. Det var ingen bra dag att vara ute och gå i enbart vårjackan. Tyvärr var allting stängt även i denna stadsdel så det blev ingen shopping här heller.


Innan vi skulle åka vidare med tunnelbanan gick vi inom och tog en god drink. Man behövde något starkt för att värma sig med. Fast det var inte enbart därför. Drinkarna var jättegoda överallt och här i Sverige har man knappt råd att dricka en.


Vi tog tunnelbanan och hoppade av igen på Gleisdreieck där vi bytte vidare mot Potsdamer Platz igen. Idag skulle vi gå till Brandenburger Tor. Ett Berlinbesök utan sightseeing på riktigt är inget riktigt besök. På vägen dit gick vi förbi en judisk minnesplats. Hemskt att se.


Sen kom vi äntligen fram till Brandenburger Tor. En mäktig byggnad det där. Även riksdagshuset var stort och mäktigt. Så det kikade vi på lite snabbt utanför. Tydligen kunde man gå in i detta hus men det visste inte vi.Vi gick tillbaka till tunnelbanan igen för vi var så frusna. Där fick vi se en bit av Berlinmuren vid Potsdamer Platz så nu var sightseeingen fulländad. Där fanns en del mäktiga byggnader också där.
Vi tog tunnelbanan tillbaka till Uhlandstrasse där vi bodde och åt på en italiensk restaurang som hette Capone. Den såg lite lyxig ut. Vi åt pasta och pizza med parmesan i massor.


Sen gick vi tillbaka mot hotellet. Där hittade vi en musikpub rakt över gatan och bestämde oss för att gå inom där. Där tog vi en drink och pratade med några svenskar som bodde på samma hotell. Sen var det läggdags. Ännu en lyckad dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar