fredag 10 februari 2012

2012-01-29

Jag hade lite svårt för att sova denna natt. Vaknade vid 3 och trodde det var morgon. Frös och tog på mig en kofta. Sängen var kall och fuktig. Vaknade vid 7 igen och bestämde mig för att gå upp. Sen visade det sig att min mobil ställt om klockan själv så klockan var 8 när jag gick upp. Tyckte väl det var för ljust. Vädret var inget vidare denna dag heller. Grått och kallt. Där inne var det också kallt. Dessa hus är inte till för kyla. Men allt var ju bättre än ett kallt Sverige. Det fick bli frukost och dusch. Sen blev man varm igen.

Sen tog vi en långpromenad in till Playa del Ingles. Man gick uppför en lång brant backe med en väldigt fin utsikt. När vi hade gått en stund så kom vi fram till ett köpcenter som visade sig vara Yumbo. Dessa köpcenter, finns det inget annat? Detta var ett stort köpcenter med en massa affärer och restauranger. Vi blev lite hungriga och bestämde oss för att äta här. Vi hamnade på en restaurang som heter Skansen och som visade sig vara svensk. Det var lite roligt. Ena mannen stod och skrek välkommen hem till alla som gick förbi. Vi kände oss hemma och beställde lite mat. Hi hi! Det blev äntligen kanariepotatis med mojosås, till det tomatsoppa och vitlöksbröd. Jonas tog en sallad som såg väldigt smarrig ut. Det var riktigt gott. På måndagen skulle de ha en Abba-show så vi bestämde oss för att gå dit då.

Sen gick vi vidare mot ett håll som jag trodde var åt öster men som visade sig vara mot stranden i sydöst. På vägen hittade vi en jättemysig bar som heter Sahara Beach och där det fanns en pool i mitten om man kände för att bada. Det gjorde vi inte. Men vi beställde en vars en drink för det billiga priset 2 för 5 Euro. Bara för att det var så billigt så beställde vi även 2 öl för 3,5 Euro. Perfekt! De frågade var vi kom ifrån och satte genast på Dr Alban så vi kände oss som hemma här också. Nu började det faktiskt bli varmt och solen tittade fram. Vi hade t om fått lite färg fast att hela förmiddagen varit mulen.Sen gick vi ner mot strandpromenaden med en massa restauranger. Passade på att känna på vattnet som var ganska varmt men det blåste så mycket så man blev inte så badsugen. Vi hittade en pub och satte oss och drack en Coronita i solen. Härligt! Här envisades klock och solglasögonförsäljare med att sälja en massa fula grejer till oss. Vi tackade bestämt nej, ca 1000 gånger. Efter detta gick vi till ett ställe som hade fiskar som man fick stoppa ner fötterna till och som gillade att suga bort lös hud. Häftigt! Det här var vi tvungna att testa. Det kittlades enormt mycket i början men sen vande man sig. Jag som egentligen hatar fiskar var lite skeptisk i början. Vi betalde för 15 minuter men satt där i minst 30.  2 för 12 Euro kostade det. Efteråt kändes fötterna helt underbara. Mjuka och sköna.
Sen blev vi hungriga igen och hittade ett ställe som heter Gorro Blanco och som hade både Paella och Sangria på köpet. Det lät superbra tyckte vi så satte oss. Nu var det så varmt så man inte orkade sitta i solen, fast att termometern bara visade 17 grader. Maten var jättegod och sangrian smakade sommar.
Efter maten promenerade vi vidare tills restaurangerna tog slut. Då fick man gå upp en bit och gå strandpromenaden utmed den gigantiska Maspalomasöknen och stranden. Sen svängde vägen av och man fick gå norrut en lång stund innan man äntligen kom upp till rondellen vid långa backen igen. Där var vi tvungna att stanna till på puben som låg där och låna toaletter och dricka något. Där satt vi tills vi blev utslängda, de stängde väldigt tidigt. Men där var det inte så långt tillbaka till hotellet. Väl framme så satte vi oss på terassen och myste med öl, godis och chips. Den långa promenaden gjorde sitt så vi la oss redan vid 22.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar