söndag 12 februari 2012

2012-02-01

Idag åt vi frukostbuffén på hotellet. Där fanns tyvärr inte så mycket för mig som både är vegetarian och laktosintolerant. Jag fick trycka i mig ett gäng laktostabletter och äta ostmackor. Jonas åt ett gäng omeletter som de lagade till på plats. Den var helt ok ändå och kostade bara 6:50 Euro. Där fanns även frukt och efterrätt. När vi kom tillbaka till rummet så kom äntligen en städerska och städade. Tror minsann de missade en dag. Det står att man har 5 städdagar men nu hann de ju bara med 4. Vi satte oss i solen utanför under tiden hon städade. Hon var väldigt trevlig i alla fall och vi klagade inte.

Sen drog vi ut våra egna solstolar och la oss på gräsmattan utanför. Där låg vi ett tag och läste och solade. Vi tog även ett dopp i poolen som först kändes lite kall men när man väl kom i var ljummen. Vi pausade lite i solandet med att äta på terassen. Jag hittade en rolig fågel som hade en tofs på huvudet.


Sen fick vi nog av solandet och skålade i lite skumpa för att sedan ta bussen ner till Maspalomasstranden. Hotellet har gratisbussar vilket är jättebra om man inte orkar gå. Denna dag kände vi att vi inte orkade gå. Vi hade ju gått så mycket de andra dagarna. Åter igen behövde jag gå på toaletten så vi svängde in på El Palmeral för bussen stannade utanför. Där passade vi även på att dricka en god drink.

Sen gick vi vägen ner mot stranden och var tvungna att gå förbi de där jobbiga kvinnorna med garnbitarna och bestämde oss för att springa förbi de. Vi dansade tjolahoppsasteg och såg allmänt glada ut och menade på att vi inte hade tid att prata med de. Då fick vi åter igen ett "Don´t you like black people?" efter oss och svarade genast tillbaka med "Don´t you like white people?". Vi blev åter igen lite irriterade på dessa människor men bestämde oss snabbt för att bara skratta åt de.

Sen hittade vi en mysig italiensk restaurang där vi bestämde oss för att äta. Vi åt Bruschetta och små gröna paprikor med salt till förrätt. Sen blev det Paella till huvudrätt. Oj oj vad gott allt detta var. Restaurangen heter Sorrento och de hade väldigt trevlig personal. Efteråt blev vi så mätta så vi knappt orkade gå.
Vi gick förbi fyren igen och satte oss på ett ställe som heter K1 och tog en drink och tittade på solnedgången. Det var väldigt mysigt att sitta där men lite kyligt eftersom solen höll på att gå ned. Vi glömde såklart att ta med något långärmat.När vi kände att vi frös för mycket så skyndade vi oss in på köpcentret Varadero och värmde oss lite. På andra sidan gick vi in i mataffären och handlade kanarisk rom till både oss och kattvakten. Sen var vi så trötta så vi tog en taxi tillbaka till hotellet. Där satt vi en stund på terassen tills vi blev trötta. Huskatten fick lite ost av oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar