fredag 10 februari 2012

2012-01-30

Vi vaknade tidigt eftersom vi la oss så tidigt. Det var mycket varmare denna natt eftersom jag la mig med två täcken. Där var en extrasäng som också var bäddad så där kunde man ta både täcke och kudde. Efter frukosten gick vi till Faro 2 och handlade lite mat. Då började solen titta fram. När vi kom tillbaka åt vi Gazpacho på terassen. Vi hade lite otur med terassen och fick ingen med sol på. Men det var mysigt ändå. Efter maten flyttade vi ut stolarna till stora gräsmattan och satt där och solade oss. Sen gick solen i moln igen och det blev lite kyligt.Vi tog en långpromenad ner till Maspalomas-stranden, den rätta denna gång. Här var det lite mer människor och något enstaka matställe på vägen. Nackdelen med vårt hotell är att det ligger lite långt ifrån allt så man fick gå långt. Fast hotellet har gratisbussar både till stranden och Playa Del Ingles för den som inte orkar gå. Men det tyckte vi var tråkigt. Man vill ju se saker. Vi stannade till på ett ställe som låg innan man kom ner till stranden och som heter El Palmeral. Där åt vi väldigt goda omeletter.


Sen fortsatte vi ner mot stranden. På vägen där stod det folk och sålde grejer. Inget vi brydde oss om först. Sen kom en kvinna fram och ville hälsa på Jonas och sen en mot mig. Jag började ana oråd. Jag valde att inte sträcka fram min hand och hälsa vilket var tur för Jonas fick en garnbit om armen som de försökte sälja. Mot mig gick då två kvinnor och försökte trycka in mig mot staketet så jag inte kunde komma loss. Jag skrek att de inte fick röra mig och gick snabbt därifrån för de var riktigt otäcka. Då började de skrika "Don´t you like black people?" och följa efter, precis som det var det som var problemet. Nej jag tyckte de var otäcka eftersom de så aggressivt gick emot folk och försökte lura på en grejer. Jag kände att de förstörde ens glada humör. Till slut kom vi därifrån och småsprang vidare och kände oss arga. Tråkigt!

Där kom vi ner till strandpromenaden med restauranger som vi snabbt gick igenom för vi hade ju precis ätit. Men det såg mysigt ut. Vi gick förbi fyren och tittade lite på den. Sen började vi känna oss lite snurriga av solen och kände att vi behövde något att dricka. Det visade sig vara 25 grader idag. Gick inom ett ställe som heter Pinguino och frågade om de hade någon meny för vi visste inte riktigt vad de hade. De hade ingen meny och tjejen som tog beställningen var inte så intresserad av att berätta för oss vad det egentligen var de sålde så vi tog en kaffe och vatten. När vi sedan gick in för att låna toaletten så såg vi att det var ett café med lyxiga bakverk och glassar. Det kunde hon väl sagt!!! Hon kunde nog inte engelska för hon envisades med att prata spanska med mig. Jag förstod ju sin och con gas så tog en agua mineral sin gas.


Sen kände vi att vi hade fått nog och att vi nog hade bränt oss så bestämde oss för att promenera hemåt igen. Då såg vi att vi var precis vid Varadero, köpcentret vi var vid i lördags när vi letade efter stranden. Konstigt att vi varken såg eller hörde havet. Vi var nämligen i andra änden av huset. Nu visste vi det i alla fall. Vi hittade en mataffär och handlade lite där och sen fick det bli taxi hem för fötterna orkade inte mer.

När vi kom tillbaka var vi tvungna att vila en stund. Det var en lång promenad vi hade gått och det kändes nu i hela kroppen. När vi vaknade satt vi på terassen en stund och drack en Bacardi Breezer och åt chips. Jag började känna mig lite dålig så vi bestämde oss för att det nog var dags för mat. Vi gjorde vid oss och tog en taxi in till Yumbo. När vi väl satt i taxin började jag må väldigt illa. Tror bestämt att jag hade bränt mig i solen denna dag och mådde inget vidare. Vi tänkte gå till Skansen och titta på Abba-showen och äta en bit mat. Men vi fick först gå inom Spar och köpa vatten och bananer till mig så jag mådde lite bättre. Sen kunde vi gå dit. Jag åt en sallad och Jonas åt sauterade grönsaker. Showen var bra men jag började känna mig lite dålig igen så vi tog en taxi hem. När vi kom tillbaka satt en katt och väntade på oss. Detta hotellområde vimlar av katter vilket vi tyckte var bra för de åt upp alla kackerlackor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar