söndag 8 januari 2012

2010-01-20

Morgonen började bra med en gigantiskt frukostbuffé med väldigt fin utsikt. Den ingick i priset. Tyvärr tog vi inte all inclusive vilket var väldigt dumt visade det sig sen. Det var ju svårt att ta sig från hotellet och det var långt dessutom. Man var lite fast där och maten på hotellet var ganska dyr, i alla fall om man jämförde med inne i staden.Efter frukosten gick vi ner och la oss på stranden i sköna solstolar. Där hängde vi en bra stund. Vi åt en grekisk sallad som inte alls smakade som grekisk sallad hemma. Fast vi blev förvarnade för det var nog några som sagt till innan att osten inte smakade som hemma. Den smakade typ ingenting. En vit ost utan smak. Sen gick vi och badade i poolen som kändes mycket kallare än havet.


Sen blev vi trötta på sol och bad och gick till hotellrummet och duschade och bytte om. Drack en liten drink på vår lilla veranda. Sedan bestämde vi oss för att åka in till Sekalla, en stadsdel i Hurghada.


 När vi skulle gå och leta upp en taxi gick vi inom hotellets egna små affärer. Vi hann bara gå utanför då en försäljare drog in oss i en butik. Där bjöd han sambon på te och jag fick bara titta på. Redan här märkte jag att det inte var så ofta man tilltalade kvinnorna om mannen var med. Jobbigt. Ångrar så att vi gick förbi där för detta drog ut på tiden. Han försökte övertala oss att inte åka in till staden för där var det inte bra osv. Bättre att stanna här och köpa det vi behövde. Grejen var att vi ju inte behövde något utan ville bara åka på utflykt och kolla in staden. Efter långt om länge släppte han iväg oss och jag hade också fått en kopp te. Vi lovade att komma tillbaka och jag fick en alabasterkatt. Inte en äkta dock för det märkte jag när jag kom hem och den trillade i golvet.

Äntligen fick vi tag på en taxi och åkte in till staden. Det visade sig vara en väldigt dryg stadsdel där försäljare drog i en var man än gick. Inte vad vi hade tänkt oss. Vi ville åka in och titta på saker i vår egen takt. Men det slutade med att man sprang förbi varenda butik för att slippa bli indragen. Sen hittade vi äntligen en affär där ingen drog in en i. Den bestämde vi oss för att kika närmre på. En skoaffär med väldigt billiga Converse. Hurra! Jag köpte mig ett par.

Sen gick vi och åt pizza och omelett på ett ställe. Vi orkade tyvärr inte gå så långt iväg pga dessa dryga försäljare. Men där var det billigt. Mycket billigare än på hotellet. Vi frågade om vi fick köpa med oss några öl och det fick vi. Detta hade vi hört om innan att man kunde göra. För någon matbutik såg vi inte till. Sen blev vi ganska trötta och gick en runda. Sen tog vi taxi tillbaka till hotellet igen.

Väl tillbaka på hotellet var det dags för kvällsmat som fick bli en tråkig ostbaguett med pommes frites och pasta. De var nog inte vana vid att man inte hade all inclusive på detta hotell för maten i loungen var inget att hänga i julgranen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar