onsdag 11 januari 2012

2011-02-09

Onsdagen började även den med mysig frukost på terassen. Sen efter det gick vi och träffade Ving och köpte inträde till Oasis Park, djurparken som ligger i södra Fuerteventura. Vi kollade även lite klädbutiker. Vädret var lite tråkigt denna dag så vi bestämde oss för att bara vandra runt och äta och dricka gott.

Första stoppet blev på ett litet ställe nere vid stranden. Där åt vi omelett och drack en öl. Efter detta gick vi vidare på stranden och hittade ett ställe som heter Waikiki, ett Hawaii-inspirerat ställe. Väldigt mysigt. Tyvärr var servicen denna dag lite dålig så det var bara sambon som fick vad han beställde. Jag som var sugen på en drink och hade frågat efter drinklistan fick den aldrig. Vi smuttade på ölen tillsammans och gick sedan vidare igen. Sen vandrade vi vidare mot mindre blåsiga ställen. Det var kallt på stranden idag eftersom det blåste och solen var i moln. Vi hamnade på torget vid scenen igen men på ett litet drinkställe som vi bara var tvungna att testa. Där drack vi en Margarita och Whiskey Sour. Sen fick vi t om efterrätt på det, kanarisk rom med vispgrädde. Mums. Äntligen tittade solen fram lite igen. Sen promenerade vi tillbaka mot hotellet men svängde inom en pub på vägen där vi åt lite mat. Det fick bli pommes och en macka.


När vi kom tillbaka till hotellet blev det solning på terassen och lite bad. Nu kom tyvärr molnen igen. Lite lurigt väder på Fuerteventura eftersom det kan blåsa en del. Vi tog en dusch och gjorde oss kvällsfina. Nu var det dags för kvällsmat.

Vi hittade en mysig liten indisk restaurang nere vid scenen som vi var tvungna att testa på. Först var vi lite skeptiska eftersom där inte var något folk. Den låg på en sidogata. De flesta valde att sitta på torget vid scenen. Men vi valde ändå detta och det var tur det. För det var underbart gott. Vi valde att dela på en meny för 2 med olika rätter. Först fick vi Papadums, sen kom den trevliga indiska kvinnan in med Samosas och Baja. Huvudrätten bestod av 3 rätter med ris, Palak Panir, Korma och någon tomatsås med grönsaker. Detta är nog den godaste indiska maten vi har ätit. Då har vi ändå testat på Malmö´s samtliga restauranger mfl. Definitivt godast i Corralejo. Till efterrätt vi någon äpple/bananlikör med is. Sen fick vi rulla tillbaka för vi var så fruktansvärt mätta. Detta är ett hett restaurangtips i Corralejo, om man gillar indiskt då.


När vi kom tillbaka till hotellet satt vi en stund på terassen och pustade ut och väntade på att mättnaden skulle gå ner lite. Var så trötta så gick och vilade vid 20:30, det slutade med att vi inte vaknade förrän nästa dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar